2010.09.01.
08:27

Írta: granturizmó!

Hülye japánok - japán hülyék (saját videó és fotók)

A japánokra sokan őrültként tekintenek, európaiak számára érthetetlen szokásaik miatt. Ahogy az utazásom során kiderült, valójában nagyon barátságos nép, bár néha valóban kissé mintha elhajlanának az általunk normálisnak vélt dolgoktól. És nem csak kicsit.granturizmó!: IMG 4514

Ennek a devianciának az egyik leglátványosabb színtere a fővárosi Yoyogi Park és környéke, a Harajuku állomás. Vasárnaponként itt gyülekeznek a cosplay, azaz costume play hívei, akik mangafiguráknak öltöznek, de divatos a könnyen megfejthető jelentésű Lolita Fashion, vagy a Ganguro, az amerikai tinédzserek majmolása is.

A hazai amatőrfotósoknak és turistáknak egyaránt lelkesen pózoló tiniktől csak pár perc sétára egészen más a stílus, a hatvanas éveket idézik az idősebb generációhoz tartozó rockabilly tánccsoportok, akik szigetelőszalaggal megerősített, rongyosra taposott cipőikkel, farzsebükbe tűzött színes fésűvel és magasra brillantinozott hajukkal meglehetősen groteszk látványt nyújtanak.

Magában a parkban pedig sok-sok fiatal, kevésbé látványos, de gyakran igen izgalmas hobbijának hódol, a kendózástól (a legdurvább D-movie-kat megszégyenítő csatakiáltásokkal vegyítve), a zsonglőrködésen vagy a csoportos táncon át egészen a kutyasétáltatásig, ami -természetesen- szigorúan a kutyafuttatóban történik, az eb súlycsoportjának megfelelő rácsokon belül.

 

(Aztán nyilván beülnek egy étterembe, hogy egyenek egyet a világ legfinomabb steakjéből, éjszakára pedig bezárják magukat egy műanyag koporsóba...)

11 komment

Címkék: utazás japán bizarr tokyo park manga rockabilly tokió harajuku cosplay yoyogi

A bejegyzés trackback címe:

https://granturizmo.blog.hu/api/trackback/id/tr552263624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dudi 2010.09.01. 09:48:33

Nem egészen értem, miért kell lehülyézni azt, aki így érzi jól magát (és ráadásul nincs egyedül)?
Gyanítom, ettől még teljesen épelméjüek a résztvevők, hétköznap teljesen normális életet élnek: dolgoznak, tanulnak, esznek, alszanak és szaporodnak.
Hétvégenként (nyáron főleg) lássuk be, mi is el szoktunk "hülyülni": Fesztiválok, diszkók, romkocsmák. Nekünk ez a szórakozás, nekik ez.
Kérdés, melyik az egészségrombolób...

Tetsu 2010.09.01. 10:06:19

Még mindig jobb, mitha narkóznának, betörnének, innának stb. Egyébként is jó közösségformáló erő. Nem feltétlenül hülyék.

granturizmó! · http://granturizmo.blog.hu 2010.09.01. 10:15:11

@Dudi:@Tetsu: természetesen nem komoly a hülye szó. Semmi baj velük, viccesen néznek ki, mindenki jól jár. És Japán a legizgalmasabb ország a világon.

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.09.01. 11:26:41

A harajukus cosplayerek nagyrészt nem mangafiguráknak, hanem zenészeknek öltöznek be, a ganguro stílus pedig kb. teljesen kihalt olyan 2002 fele legkésöbb és azelött sem ott, hanem egy kerülettel lentebb, Shibuya-ban volt jellemzö. :) Persze ezek apróságok, a képek viccesek, föleg a rockabilly társaságról.

kamu nindzsa 2010.09.01. 11:41:06

Imádom őket, jó fejek. Hadd legyenek már őrültek. Az nem tilos, sőt ajánlott.

A nép fia 2010.09.01. 12:26:00

Hűűű, de elmennék egyszer megnézni! Én is beöltöznék mondjuk hortobágyi csikósnak. Lenne sikerem?

átlátó 2010.09.01. 12:57:36

A japánok nagy Brian Setzer rajongók is. Mi meg Stinget akarunk, meg U-2-t. Nagy a különbség. :)

MacChicken (törölt) 2010.09.01. 14:04:24

@A nép fia: Eh, no, ja! Mán' hogy a csudába ne lenne!
Egyébként a kínaiak is kivonulnak a parkokba, és harcművészetet gyakorolnak, táncolnak, valamint egyéb, számunkra nevetségesnek tűnő dolgot művelnek hétvégéken, az idősek meg hétköznapokon is. Legalább nem bent punnyadnak, hanem mozognak.
süti beállítások módosítása