2010.11.12.
18:15

Írta: granturizmó!

A világ legbizarrabb emlékművei

A posztkommunista országok lakói ugyan kissé nehezebben lepődnek meg, ha nagyon furcsa emlékművekkel találkoznak, de azért még így is van olyan, ami meglepetést tud okozni, hiába edződtünk a személyi kultusz kreatív megnyilvánulásain a szocialista realizmustól a szimpla giccsig.

Ez a melbourni szobot tulajdonképpen nem is olyan furcsa, hiszen amúgy is sokan gondoltuk gyerekkorunkban, hogy a Föld túloldalán, Ausztráliában fejjel lefelé élnek az emberek. A klasszikus bornzszobrokat utánzó emlékművön a földrész első kormányzója látható.

A kannibalizmus tabutéma szokott lenni, egyedül egy ogrénak (Shrek rokonai) megbocsátható, ha kisgyerekeket falatozik nyilvánosan, de még így is meglepő, hogy a derék svájciak Bernben úgy gondolták, hogy egy szobor segítségével is népszerűsítik az emberevést.

Szintén Svájc, de ezúttal nemes a cél: a hiányzó lábú óriási szék az ENSZ épülete előtt áll. Eredetileg csak pár hónapig hívta volna fel a figyelmet az emberek elleni aknák telepítése ellen, de miután a tervek ellenére sem sikerült nemzetközi megegyezésre jutni a témában, meghagyták mementónak. 

Általában a beöntés sem a nagy nyilvánosságra tartozó téma, de egy kaukázusi orosz spa azt gondolta, hogy hiba lenne kihagyni a ziccert és egy 200 kilós irrigátor szoborral hívják fel a figyelmet különleges szolgáltatásukra: a forrás vízzel történő beöntésre. Egészségükre.

Guan-Ju a kínai transformer, 10 méter magas és egyben a kínai hadiipar büszkeségét is felvillantja, a Jiefang CA10 jelű harckocsit teherautót. A látványos emlékmű méltóképpen idézi fel a kníai forradalmi szellem nagyságát - így az alkotó.

Itt látszik akcióban is:

Hamarosan jön a következő adag bizarr emlékmű, na meg a saját kalandjaim Bécs, Hong Kong és Tokió legfényűzőbb szállodájában! Kövess a Facebookon és nézz körül a korábbi kalandok között is! (őrült japánok, hegymászás Erőss Zsolttal, Izland vulkánnal, stb)

3 komment

Címkék: bizarr emlékmű szobor furcsa

A bejegyzés trackback címe:

https://granturizmo.blog.hu/api/trackback/id/tr792444913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krumplicukor1987 2010.11.13. 09:07:07

Egy teherautó mióta számít harckocsinak?
Könyörgöm, 10 másodperc utánanézni....

granturizmó! · http://granturizmo.blog.hu 2010.11.13. 09:12:50

@Krumplicukor1987: ne könyörögj, anélkül is javítom. köszi.

Mentolosmájkrém 2010.11.13. 10:55:31

A beöntes szobor mellett allo növerkeknek en is beadnek valamit...
süti beállítások módosítása