2010.07.08.
19:29

Írta: granturizmó!

Indulás a Grossvenedigerre

Némi kitérővel, közben ugyanis a BalatonSoundot is útbaejtem, remélhetőleg ez nem fogja még tovább gyengíteni az amúgy is kritikán aluli kondimat.

Most tehát irány Zamárdi, aztán onnan szombat hajnalban Hinterbichl, a Grossvenediger tövében, legalább 7 órás vezetés. Aznap csak egy könnyebb túra, alvás a menedékházban, az igazi kihívás vasárnap lesz. És nagy szerencse, hogy felfedeztem közben egy időjáráselőrejelző site-ot: éjszaka mínusz 1, napközben 7 fok a legmagassabb várható hőmérséklet a hegyen, havas eső is várható.K. Patricia fotója a Facebookról, múlt hétvégén készült a Grossvenedigeren

Azaz gyorsan bepakoltam még a könnyű kis nyárias cuccok mellé a sídzsekit és a snowboardgatyát, szükség lesz rá.

1 komment

Címkék: hétvége felszerelés utazás ausztria hegymászás hideg hegyi fagy hátizsák kalandtúra erőss zsolt grossvenediger erőss

A bejegyzés trackback címe:

https://granturizmo.blog.hu/api/trackback/id/tr982139220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

politoxikomán 2010.07.09. 00:17:26

Ami a bakancsot és a hágóvasat illeti: ha a bakancsod automata vasat "fogad", és azt is kapsz, akkor príma, ha "kötözőset", akkor viszont fontos, hogy a bakancs kellően merev legyen, mert ha nem húzod szorosra, akkor gond lehet, ha meg igen, de a bakancsod túl "puha", akkor elszoríthatja a lábad, ami nagy gáz (vesztette már el emiatt egy barátom a lábujját a szintén nem túl technikás Mont Blanc-on).
Ezt jó volna előre tisztázni.
Szóval ha vékony bőr bakancsod van, és hagyományos hágóvasat kapsz, akkor ne szégyellj egy-két óránként pár perc pihit kérni, amikor meglazítod a vasat, és átmozgatod a lábujjaidat.
A sídzseki jól fog jönni, a snowboard-gatyába rútul bele fogsz izzadni, én inkább a "sima" gatyát és egy jégeralsót javaslok.
Ne felejtsd otthon a naptejet és a napszemüveget (ami persze nem "Lennon-szemüveg" :-)), hátha mégsem lesz felhős az idó.
Több okoskodás hirtelen nem jut eszembe :-)
Ha nem voltál még magashegyen, hatalmas élmény lesz, várom a beszámolót :-)
süti beállítások módosítása