2010.05.27.
17:53

Írta: granturizmó!

Mentsük meg a sarkokat! De addig is éld bele magad a sarkkutatásba (videó)

 Ebben a májusi, kissé monszunra hasonlító, időjárásban hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ennél szörnyűbb már nem is lehetne. Pedig simán, elég csak elmenni az a sarkokra, ahogy azt Eric Larsen tette:

Nem csak a kalandvágy hajtotta, hanem nemes célok is. A SaveThePoles.com-on lehet ezekről bővebben tájékozódni, természetesen könnyen kitalálható, hogy nem csak a sarkok megmentésén fáradozik, hanem ezáltal az egész bolygóén, hiszen ezeknek az ehagyott és üresnek tűnő területeknek döntő fontossága van a világ klímájának szabályozásában és fenntartásában.

Erre próbálja Eric Larsen felhívni a figyelmet expedíciói segítségével, tavaly novemberben indult neki az egy éves, egyedülálló kalandnak, ami a Déli-sarkkal kezd, majd az Északi-sark után még nekivág az Everestnek.

a Déli-sarkhoz vezető expedíció útvonala

 És még egy videó, amit kánikulában érdemes csak nézegetni:

Legfrissebb hírek róluk egyébként a Facebook oldalukon érhetők el.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás környezetvédelem hideg fagy jég déli kalandtúra sark északi sarkkutatás

A bejegyzés trackback címe:

https://granturizmo.blog.hu/api/trackback/id/tr852030975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása