2011.03.29.
08:00

Írta: granturizmó!

Brazília: három blogger élményei

Vendégszerző a blogon: Barbara és két ismerőse is Dél-Amerikában járt, íme a kis beharangozó sok fotóval, ma este pedig élőben is mesélnek róla a granturizmóban a radiocafé 98.6-on 21h-tól.

Ugyanazon a január 10-i napon teljesen véletlenül ugyanazzal a géppel indult Budapestről Rio de Janeiróba egy pár valamint egy ismerősük. Ketten később északra vették az irányt, az ismerős délnek. Az indulási időponton kívül közös bennük, hogy mindhárman blogban dokumentálták az utat; egyikük videókban (http://comprido.tumblr.com/), a másik kettő klasszikus szöveges-fotós blogban (http://brazil.postr.hu/).

granturizmó!: DSCN0324

Érkezésük napja több okból is bevonult Brazília történelmébe: pár géppel előttük landolt Ronaldinho, aki azóta a Flamengóban csillogtatja fogsorát és szórja a gólokat. Amy Winehouse is aznap koncertezett Rióban, és sajnos éppen érkezésük éjszakáján öntötte el Rio de Janeiro állam több városát a sárlavina és okozta több mint 700 ember halálát. (Azóta 2011. január 11-ét a Brazil történelem legnagyobb természeti katasztrófájának napjaként tartják számon.)

Bár az utazást végigkísérték a katasztrófával kapcsolatos szomorú hírek, a brazilok mindennapjait és az utazók terveit ez nem befolyásolta. A repülőtéren búcsút intettek egymásnak: hosszabb-rövidebb ideig Rióban maradtak, aztán egyikük Sao Paulo, Curitiba és Florianopolis felé vette az irányt, és három héten át mindent videódokumentált; a másik kettő pedig észak felé indult, és Salvadorig, Bahia fővárosáig valamint egy Barra Grande nevű paradicsomi félszigetig jutott.

granturizmó!: DSCN7391

Közben sok érdekességet megtekintettek a trópusokon, közülük néhány címszó: koncert Gilberto Gillel és Marcelo D2-szal, interjú George Moricz-cal, capoeira fesztivál Salvador belvárosában, érintetlen tengerparti esőerdők, egykori fegyenctáborként működő, jelenleg a riói közép és felsőbb osztályok nyaralószigete, karneváli előkészületek, sumarei börtön, favelák és a riói szuperrendőrök főhadiszállása testközelből.

További fotók:

 

Szólj hozzá!

Címkék: rádió utazás brazília rio kalandtúra radiocafé adás 98.6

A bejegyzés trackback címe:

https://granturizmo.blog.hu/api/trackback/id/tr592779628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása