Ma indul a Bocuse d'Or, a legrangosabb nemzetközi szakácsverseny európai döntője, benne egy magyar versenyzővel, Kostyál Gáborral. Természetesen részletes tudósítást csinálok majd a versenyről is, de előtte egy kis tegnapi ráhangolódás a versenynek otthont adó városra, Genfre.
A kerítés igenis kolbászból van:
Egy szimpla tömbházas környéken a parkban mit találtunk? Medencét a népnek. És a szomszéd parkban is van egy...
Téli (és nem túl forró nyári) esték kötelező svájci kiegészítője: a sajtfondü. Borzasztóan egyszerű étel, mégis komoly élmény.
A sajtfondü kötelező kísérője valamilyen helyi, finom, száraz fehérbor, ez itt épp egy sauvignon blanc
A fondüevés végig nagy élmény, de az igazi jutalom a legvégére marad, a német területeken Unterhose, azaz alsógatya néven futó, az edény aljára rásült sajtréteg felkapargatásával teljesedik be a vacsi.
A versenyzők ma már reggel hattól a helyszínen izzadnak, de a közönség számára csak koras délután lesz majd látható ennek eredménye. Hajrá!
Utolsó kommentek