2010.06.07.
08:28

Írta: granturizmó!

Bocuse d'Or, Genf, 0. nap: Csak a fondü nincs kolbászból ("élő")

 Ma indul a Bocuse d'Or, a legrangosabb nemzetközi szakácsverseny európai döntője, benne egy magyar versenyzővel, Kostyál Gáborral. Természetesen részletes tudósítást csinálok majd a versenyről is, de előtte egy kis tegnapi ráhangolódás a versenynek otthont adó városra, Genfre.

A kerítés igenis kolbászból van: 

Egy szimpla tömbházas környéken a parkban mit találtunk? Medencét a népnek. És a szomszéd parkban is van egy...

Téli (és nem túl forró nyári) esték kötelező svájci kiegészítője: a sajtfondü. Borzasztóan egyszerű étel, mégis komoly élmény.

A sajtfondü kötelező kísérője valamilyen helyi, finom, száraz fehérbor, ez itt épp egy sauvignon blanc

A fondüevés végig nagy élmény, de az igazi jutalom a legvégére marad, a német területeken Unterhose, azaz alsógatya néven futó, az edény aljára rásült sajtréteg felkapargatásával teljesedik be a vacsi.

A versenyzők ma már reggel hattól a helyszínen izzadnak, de a közönség számára csak koras délután lesz majd látható ennek eredménye. Hajrá!

 

2 komment

Címkék: utazás bor gasztronómia svájc sajt fondü genf bocuse dor bocuse

A bejegyzés trackback címe:

https://granturizmo.blog.hu/api/trackback/id/tr192062063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cso zsi 2010.06.07. 09:57:38

Szeretem a sajtokat.
A főoldalon "Gebfből" van írva.
süti beállítások módosítása