2011.01.05.
13:00

Írta: granturizmó!

2011 legnépszerűbb úticéljai

A British Airways listája a várhatóan legnépszerűbb 2011-es úticélokról:

1. Marrákes
Az első számú úticél 2011-ben Marokkó festői szépségű városa, Marrákes, vagy más néven a „vörös város”. A város varázslatos elhelyezkedése mindenki számára kínál látnivalót, hiszen közvetlen közelében található a Szahara és az Atlasz hegység is. Marrákes ad otthont minden év februárjában a Mandulavirág Fesztiválnak, amely a tavasz kezdetét jelképezi.

2. San Diego
Az Egyesült Államok nyolcadik legnagyobb városa, San Diego csupán néhány mérföldre fekszik a mexikói határtól. A város ötvözi a tengerészek örökségét a spanyol eredetű lakosok lendületes életvitelével. Minden év szeptemberében a San Diego-i Filmfesztivál idején turisták ezrei látogatják meg a várost.

3. New York
A Nagy Alma azon városok közé tartozik, amely soha nem hiányozhat egyetlen utazni vágyó listájáról sem. New York szinte kötelező azok számára, akik imádnak vásárolni. Talán nem meglepetés, hogy a legforgalmasabb bevásárló nap a Hálaadást követő első péntek, a „fekete péntek”, amikor a boltok már hajnal négy órától várják a vevőket a legkülönfélébb akciókkal.

[NY a granturizmó!-n]

4. St Kitts és Nevis
A karib-térségi két kis szigetből álló ország tökéletes célpontja lehet a családi nyaralásnak. A szigeteken az egzotikus strandok és a csodálatos hegységek mellett számtalan szabadidős tevékenység várja a pihenni vágyókat. A francia és angol kultúrát ötvöző ország egyedülálló kikapcsolódást biztosít a látogatóknak.

5. Puerto Rico
A sziget legismertebb eseménye a Puerto Rico Baseball Liga, amely minden évben novembertől januárig tart. Ebben az időszakban a leghíresebb baseball játékosok utaznak Puerto Ricoba. Igazán eredeti és autentikus sportélményt nyújt a Roberto Clemente stadiont is.

6. Maldív-szigetek
A legismertebb úticél nászutasok számára az Indiai-óceán közepén található, huszonhat szigetből álló szigetcsoport. A Maldív-szigetek hangulata a romantikát ötvözi a luxussal, így biztosítva kellemes kikapcsolódást a friss házasok számára.

7. Tokió
Japán világszerte ismert vendéglátásáról, a főváros, Tokió pedig kifejezetten ajánlott a konyha szerelmeseinek. A japán fővárosban a világ minden tájának ételeit megtalálhatjuk, így még a legkifinomultabb ízléssel rendelkező is élvezhetik kedvencüket abból az óriási választékból, amelyet Tokió éttermei kínálnak.

8. Las Vegas
Las Vegas a csillogás városa, azoknak ajánlott, akik szeretik a kényelmet és a luxust. A várost leginkább tavasszal és ősszel érdemes meglátogatni, amikor a legkellemesebb az időjárás. Legismertebb része a Las Vegas Strip, a város központja, ahol a világ leghíresebb kaszinói találhatók, és ahol éjjel-nappal történik valami.

9. Mauritius
Mauritius a tipikus trópusi paradicsom. A hófehér homokkal szegélyezett pálmafás tengerpart, a hullámzó tenger valamint a korallzátonyok látványa tökéletes kikapcsolódást biztosít. Ahogy beljebb haladunk a szigeten, csodálatos hegységek, kialudt vulkánok, dzsungelek, vízesések teszik még káprázatosabbá a tájat. A Black River Nemzeti Park, amely az Unesco világörökség része, a sziget délnyugati részén található. A park egyedülálló élővilága olyan érdekességeket rejt magában, mint a rózsaszín galamb vagy a gyümölcsevő denevérek.

10. St Lucia
A karib-tengeri sziget gyönyörű látványa mindenkivel elfeledteti a rohanó hétköznapokat. Az üde, zöldellő táj, a trópusi erdők és a világörökség részét képező Piton-hegyek megtestesítik minden fotós álmát. Azonban nemcsak a sziget természeti szépségei biztosítanak kikapcsolódást, hanem számtalan kulturális program is várja az ide látogatókat, mint például a minden év májusában megrendezésre kerülő jazzfesztivál vagy a június-júliusban zajló karnevál.

Forrás: British Airways

2 komment

Címkék: utazás toplista british airways

A bejegyzés trackback címe:

https://granturizmo.blog.hu/api/trackback/id/tr252562345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fogatlan Prókátor 2011.01.05. 17:04:01

A British Airways fenti járatai kihasználatlanok/veszteségesek:

Lille havfrue 2011.01.05. 18:00:14

Európában nem is találtak érdekes turisztikai úticélt?
süti beállítások módosítása