2010.11.10.
07:40

Írta: granturizmó!

Happy Birthday EasyJet!

 Az elmúlt egy-két évtized során alaposan megtanultuk, hogy a fapadosnak semmi köze a fapadhoz. Amikor valaki kitalálta, hogy az angolul low-cost, azaz olcsó, kedvező árú légitársaságok magyar megfelelője a fapados legyen, biztos nem sejtette, hogy milyen gyorsan le fogják utazni a hagyományos társaságok is a költségkímélő megoldásokat. A komoly ebédeket is vacsorákat felváltják a száraz miniszendvicsek, a tágas ülések összébbszorulnak. És ez a zsugorodás igaz magukra a cégekre is, az easyJet mára az Egyesült Királyság legnagyobb légitársasága, és egész Európában is csak éppenhogy szorul le a dobogóról.

Szó sincs arról, hogy a fapadosokon ne lenne kiszolgálás, erre elég fényes bizonyíték az easyJet statisztikája: tavaly csak baconos szendvicsből majdnem két milliót szolgáltak fel az utasoknak, kávéból pedig majdnem hat és fél millió fogyott.

Magyarországon is negyedik pillanatnyilag, 6 éve van jelen, a megjelenés fő oka az uniós tagság volt. 2004-ben a munka ünnepén, május elsején indult az első easyJet-gép Budapestre, London Luton reptérről. Az első nemzetközi easyJet járat persze már korábban indult, Amsterdam volt az első úticél.

De az igazi születésnapot persze nem a magyarországi járat elindulásától számítják, hanem az egész cég indulásától. Viccesen hangzik ma már, hogy 1995-ben összesen 2, azaz kettő darab repülővel indult az easyJet. Ma már naponta 1200 járattal üzemel.

182 repülőgéppel, 500 útvonalon, 29 ország 120 repülőterére járnak. És persze a Magyarországról közvetlenül elérhető desztinációk száma is megsokszorozódott az indulás óta, egészen konkrétan megötszöröződött. Felismered a képek alapján mind az ötöt?

Az első négy talán egész könnyű, de az ötödik biztos kifog rajtad. 

A legfontosabbat majdnem el is felejtettem: ma éjfélig extra nagy akciók vannak!

Szólj hozzá!

Címkék: születésnap repülés utazás london indulás légitársaság easyjet

A bejegyzés trackback címe:

https://granturizmo.blog.hu/api/trackback/id/tr752435140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása