2010.11.08.
13:31

Írta: granturizmó!

Egy méltatlanul ismeretlen olasz tartomány

Nem csak Wachauban és Magyarországon gyönyörű az ősz, egy tavalyi kirándulás emlékét őrzik a következő fotók, Friuliban készültek, abban a tartományban, amin általában csak áthajtani szoktunk, útban délebbre. Pedig nagyon megérdemel egy önálló látogatást is, fantasztikus természet, izgalmas gasztronómia: például a képen is szereplő La Subida Cormóns-ban, vagy a sonkájáról világhírűvé vált San Daniele, illetve az egész Collio borvidék.

granturizmó!: IMG 6856r-1

 

Rengeteg ismeretlen kisváros izgalmas látnivalókkal, nyugalom, csend, és a tömegturizmus tlejes hiánya jellemzi. 

granturizmó!: IMG 6976-1

 A saját kedvenc, a Cormóns-ban, a borvidék közepén található eldugott kis szálláshely, a La Subida, Udine és Trieszt között félúton, a szlovén határhoz közel, amely egy fantasztikus étteremmel (1 Michelin-csillag) és zseniális, erdei, rusztikus, kandallós apartmanokkal a legtökéletesebb őszi kiránduláshoz. A szobába bekészítve pár üveg helyi bor, a kandalló mellett a tüzifa, a hatalmas kádból pedig a könnyű térelválasztókat eltolva mindkét irányban látszik az erdő.

1 komment

Címkék: olasz utazás olaszország ősz collio szállás étterem természet gasztronómia friuli tartomány trieszt daniele subida cormóns sirk

A bejegyzés trackback címe:

https://granturizmo.blog.hu/api/trackback/id/tr362433475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

utazóslány 2010.11.18. 11:37:37

Köszi, ezt nagyon jól esett olvasni :)
süti beállítások módosítása