2010.06.29.
14:15

Írta: granturizmó!

Egyszerre tél és nyár, menekülés a kánikulából Ausztriába

A brutális kánikulából nem sok menekülési útvonal kínálkozik: a strandok az iskola végével zsúfolásig megtelnek, ráadásul nem lehet éjjel-nappal a medencében maradni. Pedig nem kell a sarkkörök közelébe utazni, ha egy kis enyhülésre van szükség, itt van a szomszédos Ausztria. (egy korábbi bejegyzés a ramsaui tavaszünnepről) Ez egyben a ma esti rádióműsor témája is, 21h-től a radiocafén, de szó lesz az iKaland jótékonysági túrájáról is, ami Erőss Zsolt visszatérő túrája.

granturizmó!: kilátás, SchladmingKilátás a Hotel Schütterhof ablakából, Schladming

granturizmó!: kánikulában a legjobbJobb, mint a légkondi az irodában

Schladming nem csak télen létezik, ilyenkor nyáron a sípályákat zöldre festik és rengeteg programot kínálnak, sportolásra, túrázásra, lubickolásra, nézelődésre. És -mivel jó magasan fekszik- nyoma sincs a fülledt kánikulának, helyette kellemes koranyári idő van. Lehet menni például hegyigokartozni Hochwurzenbe, július közepén veteránautócsodákat nézegetni, via ferratázni, canyoningolni, raftingolni, vagy éppen élvezni a Dachstein gleccser áldásait a nyár közepén: snowboard, síelés és jégpalota.

Hasznos tippek a túrázáshoz és további infók itt na és itt.

 

2 komment

Címkék: utazás ausztria autó hegymászás kirándulás hegyi hegy kalandtúra schladming dachstein granturizmó!

A bejegyzés trackback címe:

https://granturizmo.blog.hu/api/trackback/id/tr652083649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(-o-) 2010.06.29. 19:09:14

aztán lehet menni persze a Fogarasi Havasokba is...
süti beállítások módosítása